بنر دسکتاپ بنر موبایل
Phone Icon

شبکه های ابری با به کارگیری فناوری محاسبات ابری برای مدیریت و ارائه خدمات به برنامه ها و منابع شبکه اشاره دارند. این روش مزایای بسیاری از جمله قابلیت مقیاس پذیری، انعطاف پذیری، کارایی هزینه و افزایش امنیت را فراهم می نماید.

شبکه ابری

شبکه ابری چیست؟

شبکه ابری، شبکه‌ ای است که در فضای ابری میزبانی شده، به کاربران امکان دسترسی به منابع، برنامه ها و خدمات را از طریق اینترنت می دهد و توسط یک ارائه دهنده خدمات ابری مدیریت و نگهداری می شود.

دلایل استفاده از شبکه ابری

امروزه کسب‌ و کارها برای افزایش چابکی، ایجاد تمایز، سرعت بخشیدن به زمان ورود به بازار و افزایش مقیاس به ابر روی می‌ آورند. درواقع مدل ابری به رویکردی استاندارد جهت ساخت و ارائه برنامه‌ های کاربردی برای شرکت‌ های مدرن تبدیل شده است.

شبکه ابری همچنین نقش مهمی در نحوه رسیدگی سازمان‌ ها به نیازهای زیرساختی رو به رشد، توسعه‌ های منطقه‌ای و طرح‌ های افزونگی ایفا کرده است. بسیاری از سازمان ها یک استراتژی مرکز داده چندگانه را اتخاذ می کنند و از ابرهای متعدد از چندین ارائه دهنده خدمات ابری (CSP) استفاده می نمایند.

g8

مرز بین یک شبکه قابل اعتماد و اینترنت "محیط شبکه" نامیده می‌ شود. با این حال، با افزایش محبوبیت رایانش ابری، محیط شبکه عمدتاً از بین رفته است. بنابراین فایروال‌ ابری که یک مانع مجازی بین دارایی‌ های ابری قابل اعتماد و ترافیک اینترنت نامعتبر تشکیل می‌ دهد، اهمیت فزاینده‌ ای دارد.

مزایای شبکه ابری

قابلیت مقیاس‌ پذیری

با استفاده از شبکه ابری، کسب‌ و کارها به راحتی می‌ توانند منابع را بدون نیاز به ارتقاء سخت‌ افزار گران‌ قیمت یا نگهداری، به صورت لحظه‌ ای اضافه یا حذف نمایند.

انعطاف‌ پذیری

این روش به کسب‌ و کارها اجازه می‌ دهد تا سیاست‌ های شبکه و تدابیر امنیت خود را براساس نیازهای خاص خود سفارشی کنند در حالی که باز هم کنترل دقیق بر روی ترافیک و دسترسی به برنامه‌ ها حفظ می‌ شود.

کارآمدی هزینه

نیاز به سخت‌ افزار گران‌ قیمت و هزینه نگهداری مرتبط با راه‌ حل‌ های شبکه در محل را از بین برده و باعث می‌ شود که این روش گزینه‌ ای ایده‌ آل برای کسب‌ و کارها با هر اندازه ای باشد که به دنبال کاهش هزینه‌ های فناوری اطلاعات خود هستند.

افزایش امنیت

از نظر امنیت، شبکه ابری ویژگی‌ های پیشرفته امنیتی مانند شناسایی و پیشگیری از نفوذ، محافظت در برابر نرم‌ افزارهای مخرب و هوش تهدیدات به صورت لحظه‌ ای را فراهم می‌ نماید و باعث می‌ شود کسب‌ و کارها بتوانند شبکه خود را در برابر حملات سایبری و تهدیدات امنیتی دیگر محافظت نمایند.

در دسترس بودن

به طوری که کسب‌ و کارها می‌ توانند سیاست‌ های شبکه خود را از هر جایی و در هر زمانی مدیریت نمایند. این باعث می‌ شود که تیم فناوری اطلاعات بتواند به راحتی شبکه خود را بدون نیاز به دسترسی فیزیکی به تجهیزات در محل، به صورت از راه دور نظارت و مدیریت کند.

خودکارسازی

در نهایت، شبکه ابری بسیار خودکار است که باعث می‌ شود کسب‌ و کارها بتوانند عملیات امنیت خود را ساده‌ تر نموده و خطر خطای انسانی را کاهش دهند. این می‌ تواند بهبود جایگاه امنیتی کلی و کاهش خطر نقض داده‌ ها را به همراه داشته باشد.

کاربرد شبکه ابری

شبکه های ابری می توانند به چندین روش اعمال شوند، از جمله:

1. ذخیره و پشتیبانی از داده ها: شبکه های ابری می توانند برای ذخیره و پشتیبانی از داده ها استفاده شوند و راهی امن و قابل اعتماد برای حفاظت از اطلاعات مهم فراهم کنند.

2. نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS): می توانند برای ارائه برنامه های نرم افزاری به کاربران از طریق اینترنت استفاده شوند و نیاز به نصب در محل را حذف کنند.

3. زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS): شبکه های ابری می توانند برای ارائه منابع زیرساخت مجازی مانند سرورهای ابری و ذخیره سازی که به صورت درخواست قابل دسترس هستند، استفاده شوند.

4. پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS): Cloud networks می توانند برای ارائه پلتفرمی برای توسعه، تست و استقرار برنامه ها استفاده شوند، که به مشاغل و سازمان ها اجازه می دهد تا بر روی شایستگی های اصلی خود تمرکز کنند.

5. بازیابی بحران: این شبکه ها می توانند برای ارائه راه حل های بازیابی بحران استفاده شوند و این اجازه را می دهند تا به سرعت از رویداد های غیرمنتظره مانند فاجعه طبیعی یا حملات سایبری بازیابی صورت بگیرد.

6. همکاری و ارتباطات: Cloud networks می توانند برای تسهیل همکاری و ارتباطات در بین تیم های دورکاری استفاده شوند و ابزارهایی مانند ویدئو کنفرانس، به اشتراک گذاری فایل و مدیریت پروژه را فراهم کنند.

7. اینترنت اشیا (IoT): شبکه های ابری می توانند برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها از دستگاه های IoT استفاده شوند و برای بهبود عملکرد مشاغل و تجربه مشتریان در از بین بردن اطلاعات فراهم شده، استفاده شوند.

موارد استفاده از شبکه ابری

1. میزبانی و مدیریت برنامه ها: کسب و کارها می توانند از شبکه های ابری برای میزبانی و مدیریت برنامه های خود استفاده نموده و به آنها اجازه دهند تا از هر جایی و در هر زمانی به برنامه ها دسترسی پیدا کنند.

2. ذخیره و پشتیبانی داده: Cloud networks می توانند برای ذخیره و پشتیبانی داده ها استفاده شوند و به کسب و کارها راه حل امن و قابل اعتمادی برای ذخیره و دسترسی به داده های خود ارائه دهند.

3. همکاری: این شبکه به تیم ها اجازه می دهند تا در پروژه ها همکاری کنند و منابع را به اشتراک بگذارند، که باعث می شود برای مشاغل آسان تر شود.

4. دسکتاپ مجازی: می توان از آن ها برای ایجاد دسکتاپ های مجازی استفاده شوند که می توانند از هر جایی دسترسی پیدا کنند و به کارمندان اجازه می دهند از راه دور کار کنند.

5. بازیابی بحران: برای بازیابی بحران هم مورد استفاده قرار می گیرند و به کسب و کارها زیرساخت پشتیبان در صورت وقوع بحران یا خرابی ارائه دهند.

6. اینترنت اشیا (IoT): Cloud networks می توانند برای مدیریت و تجزیه و تحلیل داده های دستگاه های IoT استفاده شوند و اجازه دهند تا درک بهتری از عملکرد خود پیدا کنند و عملکرد خود را بهبود بخشند.

7. هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML): به کسب و کارها قدرت محاسباتی لازم برای آموزش و اجرای مدل های پیچیده را ارائه می کند.

آشنایی با دیگر امکانات شبکه ابری مبناکلود

Kavinsky
Odd Look ft. The Weeknd
00:00
سوالات متداول

شبکه ابری نوعی شبکه کامپیوتری است که از فناوری رایانش ابری برای دسترسی به منابع و خدمات مشترک از طریق اینترنت استفاده می کند.

برخی از مزایای استفاده از شبکه ابری شامل افزایش مقیاس پذیری، انعطاف پذیری و مقرون به صرفه بودن است. شبکه های ابری همچنین امنیت داده های بهبود یافته و همکاری آسان تر را بین کاربران ارائه می دهند.

Cloud networks با شبکه‌ های سنتی متفاوت هستند زیرا به جای تکیه بر سخت‌ افزار و زیرساخت فیزیکی، بر مجازی‌ سازی و فناوری‌ های رایانش ابری برای دسترسی به منابع و خدمات مشترک از طریق اینترنت متکی هستند.

ایمن سازی شامل اجرای کنترل های دسترسی قوی، رمزگذاری و سایر اقدامات امنیتی برای محافظت از داده های حساس و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز است.

پلتفرم های محبوب شامل خدمات وب آمازون (AWS)، Microsoft Azure، Google Cloud Platform و IBM Cloud هستند.