SSL یک پروتکل امنیتی است که برای ایجاد یک ارتباط امن و رمزگذاری شده بین وب سرور و مرورگر وب مشتری استفاده میشود. SSL برای محافظت از اطلاعات حساس در برابر رهگیری و سرقت توسط هکرها یا اشخاص ثالث مخرب طراحی شده است.
SSL که مخفف عبارت Secure Sockets Layer است، یک پروتکل امنیتی است که در اینترنت برای ایجاد یک پیوند امن و رمزگذاری شده بین سرور و کاربر استفاده می شود. این می تواند بین یک وب سرور و یک مرورگر، یا بین یک سرور ایمیل و یک سرویس گیرنده ایمیل باشد. هدف اصلی SSL این است که اطمینان حاصل شود که تمام داده های منتقل شده بین سرور و مرورگر خصوصی، امن باقی می مانند. این مهم است زیرا اطلاعاتی که در اینترنت ارسال می کنید از یک رایانه به رایانه های دیگر منتقل می شود تا به سرور مقصد برسد. اگر با گواهی SSL رمزگذاری نشده باشد، هر رایانه ای که بین شما و سرور باشد می تواند اطلاعات حساس شما را ببیند .
عملکرد SSL با استفاده از ترکیبی از رمزگذاری کلید عمومی و خصوصی انجام می شود. این پروتکل به طور گسترده ای استفاده می شود و در بسیاری از فرآیند های آنلاین که نیاز به ارسال اطلاعات حساس مانند جزئیات ورود، اطلاعات شخصی، شماره کارت اعتباری یا هر شکل دیگری از داده های محرمانه دارد، استفاده می شود. هنگامی که سرور و کلاینت با هم ارتباط برقرار می کنند، SSL تضمین می کند که هیچ شخص ثالثی نمی تواند داده های ارسال شده را ببیند یا دستکاری کند. بنابراین SSL تضمین میکند که یک «تونل» خصوصی ایجاد شده است. در نهایت، سایت هایی که از SSL استفاده می کنند، در بالای اکثر مرورگرها یک قفل قابل مشاهده خواهند داشت و با «https//:» به جای «http//:» شروع می شوند و کاربر را از ایمن بودن وب سایت اطمینان می دهند.
این مکانیزم رمزگذاری به کمک دو کلید که وظیفه رمزنگاری و رمزگشایی داده را به عهده دارند انجام می شود. یک کلید، کلید عمومی است که توسط سرور ساخته و در اختیار کاربران قرار میگیرد و دیگری کلید خصوصی است که باز هم توسط سرور ساخته می شود اما به صورت محرمانه فقط در اختیار سرور قرار می گیرد.
در این روش ارتباط، مرورگر کاربران با استفاده از کلید عمومی که در اختیار دارند دیتا را رمز گذاری می کنند و آن را بر بستر شبکه ارسال می کنند از آن سو، سرور که کلید خصوصی را در اختیار دارد این داده را دریافت و آن را رمزگشایی می کند.
هنگامی که یک کاربر با استفاده از پروتکل SSL به یک وبسایت متصل می شود، مرورگر وب او یک فرآیند "handshake" را با سرور وب برای ایجاد یک اتصال ایمن آغاز می کند. در طی این فرآیند، سرور گواهی SSL خود را به مرورگر ارسال می کند که حاوی یک کلید عمومی است که برای رمز گذاری داده های ارسال شده بین دو طرف استفاده می شود. سپس مرورگر صحت گواهی را تأیید می کند و از کلید عمومی برای رمزگذاری هر داده ای که به سرور ارسال می شود استفاده می کند.
در پاسخ به سوال چگونه SSL را فعال کنیم باید گفت که گواهی SSL یک فایل است که حاوی کلید عمومی به همراه اطلاعات هویتی سایت، اطلاعات سازمانی که این گواهینامه را صادر کرده است و یک کلید خصوصی مخصوص سرور می باشد. بدون این گواهینامه ترافیک یک سایت نمی تواند رمزگذاری شود.
SSL تمام داده های منتقل شده بین وب سرور و مرورگر مشتری را رمزگذاری می کند و اطمینان می دهد که اطلاعات حساس مانند اعتبار ورود به سیستم، شماره کارت اعتباری و سایر اطلاعات شخصی از رهگیری و سرقت توسط هکرها یا اشخاص ثالث مخرب محافظت می شود.
پروتکل امنیتی SSL احراز هویت را فراهم می کند تا اطمینان حاصل شود که کاربران با وب سایت مورد نظر در ارتباط هستند و نه یک سایت تقلبی که در واقع به جلوگیری از حملات فیشینگ و سایر اشکال کلاهبرداری آنلاین کمک می کند.
گواهینامه های SSL توسط مقامات گواهی شخص ثالث قابل اعتماد صادر می شوند که به ایجاد اعتماد بین وب سایت و کاربر کمک می کند و می تواند منجر به افزایش اعتماد و وفاداری مشتری شود.
گوگل اعلام کرده است که SSL یک عامل رتبه بندی در الگوریتم جستجوی آن ها است. وب سایت هایی که از SSL استفاده می کنند به احتمال زیاد در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) بالاتر ظاهر می شوند که می تواند منجر به افزایش ترافیک و بازدید شود.
بسیاری از صنایع و نهاد های نظارتی نیاز به استفاده از SSL برای اهداف انطباق دارند. به عنوان مثال استاندارد امنیت داده صنعت کارت پرداخت (PCI DSS) استفاده از SSL را برای پرداخت های آنلاین الزامی می کند.
SSL با دستگاه های تلفن همراه سازگار است که به طور فزاینده ای برای مرور وب محبوب می شوند. این به این معنی است که وب سایت هایی که از SSL استفاده می کنند برای مخاطبان گسترده تری از جمله کاربران تلفن همراه قابل دسترسی هستند.
SSL های مبناکلود زمان بارگذاری صفحه وب را کهش می دهند تا تجربه بازدید کننده بهتری را در وب سایت شما ارائه دهند.
رمزگذاری ترافیک تضمین می کند که هیچ کس نمیتواند داده های کاربران شما را ردیابی کند و برای انطباق با PCI مهم است.
موتورهای جستجو مانند Google، وب سایت های SSL را در رتبه بندی کلمات کلیدی ترجیح می دهند در نتیجه سئوی وب سایت خود را به راحتی افزایش دهید.
یک دامنه را در کمتر از چند دقیقه راه اندازی کنید. ارائه دهنده هاست خود را بدون نیاز به تغییر کد حفظ کنید.
SSL (لایه سوکت های امن) یک پروتکل امنیتی است که داده های ارسال شده بین وب سرور و مرورگر مشتری را رمزگذاری می کند و اطمینان می دهد که اطلاعات حساس از رهگیری و سرقت توسط هکرها یا اشخاص ثالث مخرب محافظت می شود.
SSL از ترکیبی از رمزگذاری کلید عمومی و کلید متقارن برای رمزگذاری داده های ارسال شده بین وب سرور و مرورگر مشتری استفاده می کند و تضمین می کند که فقط گیرنده مورد نظر می تواند داده ها را رمزگشایی و بخواند.
گواهی SSL یک گواهی دیجیتال است که هویت یک وب سایت را تأیید می کند و داده های ارسال شده بین وب سرور و مرورگر مشتری را رمزگذاری می کند. گواهینامه های SSL توسط مقامات گواهی شخص ثالث قابل اعتماد صادر می شود.
سایت ها برای محافظت از اطلاعات حساس مانند اعتبار ورود، شماره کارت اعتباری و سایر اطلاعات شخصی در برابر رهگیری و سرقت توسط هکرها یا اشخاص ثالث مخرب به SSL نیاز دارند. SSL همچنین به ایجاد اعتماد بین وب سایت و کاربر کمک می کند.
شما می توانید با خرید گواهینامه SSL از یک مرجع معتبر گواهی شخص ثالث، یک گواهینامه SSL برای وب سایت خود دریافت کنید. بسیاری از ارائه دهندگان میزبانی وب نیز این گواهی را به عنوان بخشی از بسته های میزبانی خود ارائه می دهند.