با گذشت زمان، سازمان ها از دیتاسنترهای سنتی به دیتاسنترهای ابری مهاجرت می کنند. یک سازمان به جای مدیریت شخصی زیرساخت های خود، زیرساخت های مدیریت شده توسط یک شریک شخص ثالث را اجاره و به منابع دیتاسنتر از طریق اینترنت دسترسی پیدا می کند. همچنین ارائه دهنده خدمات ابری مسئولیت نگهداری، به روزرسانی ها و انجام توافق نامه های سطح خدمات (SLA) برای زیرساختی که ارائه می دهند را برعهده دارد.
دیتاسنتر ابری نوعی مرکز داده است که خدمات رایانش ابری را در اختیار کاربران قرار می دهد. در واقع یک زیرساخت بسیار مقیاس پذیر و انعطاف پذیر است که کاربران را قادر می سازد از طریق اینترنت به منابع مختلف مانند فضای ذخیره سازی، قدرت پردازش و برنامه ها، دسترسی داشته باشند.
امروزه اکثر سازمان ها، بخشی از زیرساخت های خود را در فضای ابری میزبانی می کنند با توجه به این که مرکز داده های ابری، مزایای زیادی نسبت به نگهداری از دیتاسنتر های اولیه دارند.
مزایا و معایب دیتاسنتر ابری
در ادامه به برخی از مزایا و معایب مراکز داده های ابری و سنتی می پردازیم:
مقیاس پذیری: در دیتاسنتر های سنتی، مقیاس پذیری منابع به وسیله ی زیرساختی که شرکت خریداری و مستقر کرده است، محدود خواهد شد. در مرکز داده ابری، منابع اضافی را می توان به سرعت و به راحتی در صورت نیاز اضافه نمود.
انعطاف پذیری: در روش سنتی، انعطاف پذیری منابع با توجه به نیازمند بودن به عواملی مانند خرید، تهیه یا به روزرسانی تجهیزات و زیرساخت، محدود می شود اما در بخش ابری، مشتری توانایی به سرعت حذف و یا اضافه کردن منابع را جهت برآورده کردن نیازهای کسب و کار خود دارد.
هزینه: می توان گفت نگهداری کردن از یک دیتا سنتر سنتی، بسیار گران تر از مرکز داده مبتنی بر ابر خواهد بود. همچنین لازم است بدانید پرداخت بهای تمامی زیرساخت های سازمان ها در مراحل ابتدایی انجام می شود و در فضای ابری، می توان منابع را به اشتراک گذاشت و ارائه دهندگان می توانند از صرفه جویی در مقیاس بهره مند شوند.
پایداری: در دیتاسنترهای سنتی، سازمان ها باید به طور دائم زیرساخت خود را کنترل کنند ولی در ابر، پایداری توسط قرارداد های سطح خدمات، محافظت می شود.
بخش های اصلی مرکز داده
سوالات متداول
امکاناتی است که منابع محاسباتی شامل سرورها، ذخیره سازی، شبکه و برنامه های نرم افزاری را از طریق اینترنت در اختیار کاربران قرار می دهد.
مقیاس پذیری، انعطاف پذیری، مقرون به صرفه بودن، دسترسی و امنیت بهبود یافته است.
با تجمیع منابع محاسباتی و توزیع آن ها به کاربران، از طریق اینترنت کار می کند. کاربران می توانند به صورت درخواستی، به این منابع دسترسی داشته باشند و فقط برای آنچه استفاده می کنند، پرداخت کنند.