فایروال ابری یک راه حل امنیتی شبکه است که برای محافظت از منابع و زیرساخت های مبتنی بر ابر در برابر تهدیدات سایبری طراحی شده است، در فضای ابری میزبانی شده و برای کنترل دسترسی به برنامه ها و سرویس های مبتنی بر ابر استفاده می شود.
فایروال ابری (FWaaS) یک محصول امنیتی است که مانند فایروال سنتی، ترافیک شبکه مخرب را فیلتر می کند. برخلاف فایروال های سنتی در فضای ابری میزبانی می شوند. این مدل ارائه شده توسط ابر برای فایروال به عنوان سرویس (FWaaS) نیز نامیده می شود.
فایروال های مبتنی بر ابر یک مانع مجازی در اطراف پلتفرم های ابری، زیرساخت ها و برنامه های کاربردی ایجاد می کنند. همانطور که فایروال های سنتی مانعی را در اطراف شبکه داخلی سازمان تشکیل می دهند، Cloud Firewall همچنین می توانند از زیرساخت های داخلی محافظت کنند و مانند یک محافظ امنیتی مجازی است که از داده های ذخیره شده یک شرکت در فضای ابری محافظت می کند. این شبکه ترافیک ورودی و خروجی شبکه را بر اساس قوانین امنیتی که برای آن تنظیم می کنید، نظارت و کنترل می کند و به از دسترسی افراد یا سیستم های غیرمجاز جلوگیری می کند یا به دفاع از حملات سایبری به سیستم های مبتنی بر ابر کمک می کند.
فایروال های اولیه ابزارهای فیزیکی بودند که به زیرساخت های داخلی سازمان متصل می شدند. همچنین ترافیک شبکه را طبق یک مجموعه قوانین داخلی مسدود کرده و اجازه عبور در صورت داشتن مجوز را می دادند. اکثر این دیوارهای آتشین به مدیران اجازه می دهند تا این قوانین را سفارشی کنند.
مرز بین یک شبکه قابل اعتماد و اینترنت "محیط شبکه" نامیده می شود. با این حال با افزایش محبوبیت رایانش ابری، محیط شبکه عمدتاً از بین رفته است. بنابراین فایروال های ابری یک مانع مجازی بین دارایی های ابری قابل اعتماد و ترافیک نامعتبر اینترنت تشکیل می دهند، اهمیت فزاینده ای دارند.
Firewall-as-a-Service همان فایروال های ابری می باشد که به اختصار FWaaS نیز نامیده می شوند و هر دوی آن ها به مدل حفاظتی ارائه شده از طریق اینترنت اشاره دارند که سیستم شما را از عناصر مضر در حوزه دیجیتال محافظت می کنند. مانند بقیه دسته هایی که تحت عنوان «به عنوان سرویس» از آنها یاد می شود، همچون نرم افزارهای به عنوان سرویس (SaaS) و یا زیرساخت های به عنوان سرویس (IaaS)، FWaaS ها نیز در فضای ابری اجرا شده و از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند.
به راحتی می توانند با توجه به تغییرات درخواست های کسب و کار شما، مقیاس بندی شوند و به شما اجازه می دهند تا به راحتی تدابیر امنیتی خود را برای پیگیری رشد خود تنظیم کنید.
معمولاً از فایروال های سنتی به صرفه تر هستند زیرا نیاز به سخت افزار گران قیمت و هزینه های نگهداری را از بین می برند.
ویژگی های پیشرفته امنیتی را ارائه می دهند مانند شناسایی و پیشگیری از نفوذ، محافظت در برابر بدافزار و هوش های تهدید در زمان واقعی که می تواند به شما در حفاظت از شبکه خود در برابر حملات سایبری کمک کند.
فایروال های ابری از هر جایی قابل دسترسی هستند، به شما اجازه می دهند تا سیاست های امنیتی خود را از هر مکان و هر زمان مانیتور و مدیریت کنید.
فایروال های ابری به راحتی قابل خودکارسازی هستند. به شما اجازه می دهند تا عملیات امنیتی خود را ساده تر کنید و ریسک خطای انسانی را کاهش دهید. این می تواند به بهبود نگرش امنیتی کلی شما و کاهش ریسک نفوذ داده ها کمک کند.
بانک ها امنیت فیزیکی زیادی دارند. اکثر بانک ها دارای ویژگی های امنیتی همچون دوربین های امنیتی و شیشه های ضد گلوله هستند. نگهبانان امنیتی و کارمندان بانک به جهت جلوگیری از دزدان احتمالی کمک می کنند و همچنین پول نقد در گاوصندوق های بسیار ایمن ذخیره می شود. اما تصور کنید که به جای نگهداری در یک مکان، وجه نقد هر شعبه بانک در گاوصندوق های مختلف در سراسر کشور ذخیره می شد که توسط یک شرکت متخصص در نگهداری ایمن اداره می شد. چطور بانک ها می توانستند بدون استقرار منابع امنیتی اضافی در اطراف گاوصندوق های پراکنده خود از امن بودن پول خود اطمینان حاصل نمایند؟ دقیقا شبیه به کاری که فایروال های ابری انجام می دهند.
ابرها مانند یک بانک با منابع پراکنده هستند، اما به جای پول، داده ها و قدرت محاسباتی را ذخیره می کنند. کاربران مجاز می توانند از هر مکان و تقریباً در هر شبکه ای به ابر متصل شوند. برنامه هایی که در فضای ابری اجرا می شوند، می توانند در هر مکانی اجرا شوند، و این نیز برای پلتفرم ها و زیرساخت های ابری صدق می کند. فایروال های ابری حملات سایبری را که به دارایی های سرور ابری هدایت می شوند، مسدود می کنند. استقرار یک فایروال ابری مانند جایگزینی دوربین های امنیتی محلی یک بانک و یک محافظ فیزیکی با یک مرکز امنیتی جهانی 24 ساعته است که دارای کارکنان متمرکز است و دوربین های امنیتی از تمام مکان هایی که دارایی های یک بانک ذخیره می شود، تغذیه می شود.
یک راه حل مبتنی بر ابر معمولاً برای محافظت از داده ها در زیرساخت های ابری طراحی شده است. این مفاد امنیتی را ارائه می دهد که به طور یکپارچه مقیاس پذیر و قابل استقرار هستند و برای شبکه های غیرمتمرکز و کار از راه دور عالی هستند. این نیاز به حداقل دخالت سخت افزاری دارد و با ادغام با سیستم های امنیتی مشترک پلتفرم های خدمات ابری، شناسایی موثر تهدید را فراهم می کند.
از سوی دیگر، فایروال نسل بعدی (NGFW) نسخه پیچیده ای از راه حل های سنتی مبتنی بر سخت افزار است. NGFW با ارائه ویژگی هایی مانند جلوگیری از نفوذ، رمزگشایی SSL-IPS، کنترل برنامه و موارد دیگر، دید و کنترل بیشتری را بر ترافیک شبکه ارائه می دهد. با این حال، معمولاً برای مراکز داده داخلی طراحی شده است و ممکن است برای معماری ابری بدون ابزارها و پیکربندی های اضافی، مقیاس مناسبی نداشته باشد.
یک سیستم امنیت شبکه است که بر اساس قوانین امنیتی تعیین شده، ترافیک شبکه ورودی و خروجی را نظارت و کنترل می کند.
برای محافظت از شبکه و دستگاه های شما در برابر دسترسی غیرمجاز، نرم افزارهای مخرب و سایر تهدیدات سایبری، Cloud Firewall مبناکلود مناسب می باشد.
هر چند دیواره آتشین یک قسمت مهم از امنیت شبکه است اما نمیتواند از تمامی تهدیدات سایبری جلوگیری کند. اقدامات امنیتی دیگری مانند نرم افزارهای ضد ویروس و آموزش کاربر نیز لازم است.
باید به روزرسانی را به طور منظم انجام داد تا آخرین پچ های امنیتی و ویژگی ها نصب شوند. برای برنامه ریزی به روزرسانی، با پشتیبانی مبناکلود تماس بگیرید.
هر بسته داده ای که از آن عبور می کند را بررسی کرده و بر اساس قوانین امنیتی تعریف شده، تصمیم می گیرد که ترافیک را مجاز یا مسدود کند.